INSTAGRAM COM A MESURA TERAPÈUTICA

Els professionals de l'Àrea de Salut Mental de l'Hospital, cansats de veure com en Internet es fa apologia de l'anorèxia i la bulímia, han decidit passar a l'acció i utilitzar el mateix canal. La Unitat ha creat un compte d'Instagram per a donar un missatge amb un altre discurs per a informar i conscienciar sobre la gravetat dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA).

Instagram és la xarxa social més utilitzada per nens i adolescents i, alhora, la que més repercuteix en la seva salut mental. Per aquest motiu, el personal sanitari ha decidit crear aquest compte anomenat @stoptca_sjd, la finalitat del qual és terapèutica i s'inclou dins del tractament que reben els pacients atesos per aquests trastorns.


Trenta joves entre els 9 i 17 anys participen activament en la publicació de continguts d'aquesta innovadora iniciativa, que pretén prendre consciència del problema i augmentar la motivació per a realitzar canvis - dos eixos fonamentals en el procés terapèutic -. Els menors que assisteixen a aquest servei tenen un màxim de 18 anys, encara que la mitjana d'edat és de 14 anys i un 9 de cada 10 casos són dones. 
La clau de l'èxit és que els protagonistes són els pacients i generen ells mateixos tots els continguts. Són els encarregats de decidir què escriure i quina foto mostrar en cada publicació.

La experiència és molt positiva i pot obrir portes per ajudar a altres malaties.
 

Comentaris