KONSULTA´M

El servei és obert una tarda a la setmana en un casal o centre cívic amb activitats juvenils dels districtes i atén els adolescents i joves que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata al seu malestar o patiment així com els familiars que requereixen una orientació i recolzament especialitzats.
Aquest espai també s’adreça a professionals que treballen amb grups d’adolescents i/o joves (monitors/es de menjador, monitors/es d’esplais, professorat, personal d’equipaments municipals, etc.) i que necessiten un assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca professional diària. De moment, ja està en funcionament als districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu, Nou Barris i Sants-Montjuïc.
Amb aquest dispositiu es vol accedir als i les adolescents i joves abans de què el malestar psicològic s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. Per una altra, es vol potenciar una tipologia de servei que s’adeqüi més als hàbits, dinàmiques i pràctiques que tenen els i les adolescents i joves per facilitar la vinculació i l’atenció.

L’espai Konsulta’m esdevé un servei de fàcil accés per les i els adolescents i joves, el qual es situa en un casal de joves o espai de proximitat amb activitat juvenil i al que es pot accedir sense derivació ni cita prèvia.
Durant els mesos de juny i juliol s’han posat en marxa quatre dispositius a la ciutat, als districtes de Ciutat Vella (al casal de joves Palau Alòs), Sant Andreu (a l’espai Via Barcino), Nou Barris (al centre cívic Zona Nord) i Sants-Montjuïc (a La Marina). 

Recentment s´ha obert a el Centre Cívic Sarrià els dilluns de 15,30 a 19,30 hores.


 

 

Comentaris