TATUATGES, CONSELS PRÈVIS A TINDRE EN COMPTE

Abans de fer-te un tatuatge has de consultar al metge els possibles problemes de salut que se'n poden derivar. 
 
- Si te'l fas per anar a la moda, pensa que les modes passen i que eliminar-lo costa molt: normalment deixa cicatrius i és molt car. 
- Tan importants com les mesures higièniques que han de complir els tatuadors ho són les mesures de cura, desinfecció i neteja després de tatuar. Les hauràs de seguir meticulosament. Recorda que els primers dies el tatuatge és una ferida oberta. No vulguis córrer a ensenyar-lo. 
- Les dues setmanes següents a la inserció del tatuatge hauràs d'evitar el sol, l'aigua de mar i el baf de la dutxa; mirar de no fer banys prolongats, ni gratar-te, ni suar, ni dur roba ajustada; i procura anar net i menjar saludablement. 
- Si tens la intenció de fer-te molts forats o tatuatges, considera seriosament la possibilitat de vacunar-te contra l'hepatitis B. 
- Fuig dels grataires (scratchers): són persones sense prou formació, que fan tatuatges, però sense emprar mètodes d'esterilització responsables; solen treballar a preus molt baixos. 
- Has de saber que és prohibit de tatuar als concerts, bars, pubs, botigues de roba... Per tant, fer-se un tatuatge en aquestes condicions no és gens recomanable. 
- Quan, en una fira, un congrés o qualsevol esdeveniment semblant, facin tatuatges en instal·lacions provisionals, han de complir les mateixes condicions sanitàries que els establiments permanents. 
- Els organismes que tenen la competència de tutelar, inspeccionar i vigilar aquests establiments són els ajuntaments. Per tant, per a qualsevol queixa o consulta sobre la legalitat d'algun establiment, vés a l'àrea de sanitat del consistori d'allà on hi hagi el local. 
- També has de saber que és prohibit de fer pírcings als concerts, bars, pubs, botigues de roba. Quan, en una fira, un congrés o qualsevol esdeveniment semblant, facin pírcings o tatuatges en instal·lacions provisionals, han de complir les mateixes condicions sanitàries que els establiments permanents. 
- Que no passi de moda! Evita tatuar-te coses que poden deixar de portar-se aviat. 
- No a les frases o paraules, encara que sigui en un altre idioma. Tenen un significat molt clar que pot deixar d’agradar-te aviat. I si estan en un altre idioma, assegura’t de saber què diuen! 
- Compte amb l’amor! Quants cops hem vist tatuatges de parelles que han hagut d’acabar amagats per un altre de més gran...
 

Comentaris