L´ATRACCIÓ


Abans d'arribar a la pubertat o adolescència, no hi ha sensacions exclusivament sexuals ni objectes o estímuls que tinguin un significat clarament eroticosexual.
És a partir de l'adolescència, en relació amb els canvis biològics, fisiològics, psicològics i socials, quan es produeix un altre canvi: l'orientació sexual.
M'estic fent un embolic perquè m'agraden tant els nois com les noies. Això passa a d'altres persones? 
No és estrany que t'agradin tant els nois com les noies. Les persones del mateix sexe et poden agradar pel fet de compartir afeccions comunes, inquietuds, vivències i emocions. També és possible que necessitis experimentar amb aquestes persones, jocs de tipus sexual per conèixer-vos millor, tot i que això no vol dir que l'atracció sigui sempre sexual.
Si tinc un contacte o simplement sento atracció per algú del meu mateix sexe, vol dir que sóc homosexual?
Tenir contacte amb persones del mateix sexe durant l'adolescència no significa que siguis homosexual.
Què canvia a l'adolescència?
Els adolescents comenceu a tenir sensacions a les quals doneu un significat purament sexual, i determinats objectes externs són font d'atracció. És l'etapa de la vida en la qual el desig sexual arriba al punt més alt. L'orientació sexual comença a consolidar-se.
Què vol dir orientació sexual? 
En parlar d'orientació sexual, es fa referència al tipus d'objectes pels quals els joves us sentiu atrets sexualment i cap als quals s'orientarà o dirigirà el vostre desig sexual.
Les formes d'orientació sexual són: l'heterosexual, l'homosexual i la bisexual.
Les persones heterosexuals se senten atretes per les persones del sexe oposat, les homosexuals per les persones del seu mateix sexe, i les bisexuals per les persones dels dos sexes.
Què és el "normal"? 
Actualment, es pensa que, tant l'heterosexualitat com l'homosexualitat i la bisexualitat, són alternatives diferents del desig sexual que no comporten cap risc psíquic ni físic per a la persona o per al grup social.
En el model social i educatiu que hem heretat no s'han proporcionat registres positius sobre l'homosexualitat, la transsexualitat o la bisexualitat, i generació rere generació, infants, adolescents i joves han mantingut estigmes i prejudicis al voltant d'aquestes orientacions sexuals, però cal eliminar el risc d'aïllament que poden sentir els joves i donar suport a les famílies”.
Què fa que una persona sigui heterosexual o homosexual?
Els factors responsables que una persona adopti una orientació heterosexual o homosexual segueixen sent desconeguts, malgrat que sembla que l'orientació és anterior a les conductes, o sigui que les persones (homes - dones) tenen fantasies heterosexuals o homosexuals abans de tenir experiències sexuals. No se sap què és el que determina que les fantasies siguin d'un tipus o d'un altre.



Comentaris