BULLYING ESCOLAR

Molts adolescents sofreixen assetjament escolar o “bullying”, però hi ha molts tipus diferents i alguns d'ells són més fàcils de superar que uns altres.

L'assetjament pot prendre la seva forma en qualsevol, o vàries, de les següents situacions:

Burles i insults
Propagació de lletjos rumors
Escrits amenaçadors o ofensius en emails, posts i fins i tot, pàgines Web
Intimidació i violència.

Sovint hi ha diferències d'interpretació en relació amb alguns d'aquests comportaments: el que per a un nen és una petita burla per a un altre pot resultar una intimidació

Alguns joves són més propensos a ser víctimes d'assetjament escolar que uns altres. Per exemple, els que tenen una característica física que ressalta, com els nens amb sobrepès, o els que pateixen algun tipus de discapacitat, poden convertir-se en objectiu. També els que són més tímids o insegurs, i als quals els costa defensar-se per si sols, poden ser vulnerables. Els que són homosexuals o bisexuales o tenen dubtes sobre la seva orientació sexual, i fins i tot els que simplement els seus companys creuen que són gais o bisexuales poden tenir problemes també.

Les víctimes de l'assetjament escolar solen avergonyir-se del que els està passant i es culpen a si mateixos. És aquí on els amics i adults importants per a la víctima exerceixen un paper important: les víctimes de l'assetjament escolar necessiten molt suport per veure que no és culpa seva i que es pot fer alguna cosa per ajudar-los.



Comentaris