SETMANA SENSE FUM


Hi ha moltes raons per alliberar-se del tabac, des de millorar la teva salut, la dels que t’envolten, l’aspecte de la pell, donar exemple als fills... fins a raons econòmiques.

És important que reflexionis un moment sobre el que et proporciona el tabac, els motius pels quals fumes i sobre què penses guanyar deixant de fumar, és a dir, sobre les raons per les quals vols deixar de fumar i que ho anotis tot.
Han de ser motius personals, és a dir, que tinguin sentit per a tu. Has de tenir aquesta llista a mà (penjada en algun lloc visible, etc.). Això t’ajudarà en la teva decisió i també, més endavant, et servirà per mantenir-te sense fumar.
És possible que fumis per estimular-te, per tenir alguna cosa entre els dits, perquè et relaxa, per automatisme, per plaer, quan estàs trist o preocupat, per donar-te un respir, per necessitat, etc. Reflexiona sobre les teves raons que fan que continuïs fumant. Valora també els beneficis que vols aconseguir deixant de fumar. Et pot interessar conèixer les raons per deixar de fumar comentades per altres persones. Però està clar que les millors raons són las teves, els teus motius personals.

Comentaris