TORNAR A AGAFAR EL RITME

El moment de la tornada a l'escola pot ser dur, després de mesos sense seguir la rutina del dia a dia. A continuació t'oferim les claus per evitar els nervis i el cansament, i perquè el nou curs sigui com una gran oportunitat.
Un curs nou no només significa que les vacances d’estiu han arribat a la seva fi. També suposa una nova oportunitat per aprendre a pensar, a sentir i a viure. Però perquè ho percebeixis d’aquesta manera, és important que sentis menys pressió i que afrontis els estudis amb tranquil·litat.

  • Els exàmens, un dels majors temors dels estudiants, s’han de fer sense por ni nervis, recorrent si cal a tècniques d’autocontrol com respirar fons. És una bona idea fixar-se en el que més valora el professor al puntuar. És important llegir bé les preguntes abans d’escriure, i pensar la resposta. Començar per les preguntes que millor saben ajuda a aprofitar més el temps de l’examen, encara que aquest s’ha de repartir correctament entre totes les preguntes. En última instància, l’estudiant ha de pensar que sempre hi haurà més oportunitats.
  • Per estudiar a casa, el més adequat és triar un lloc tranquil i allunyat de distraccions, ben il·luminat, ventilat i confortable, amb tots els materials a mà perquè no hi hagi interrupcions. La millor manera d’estudiar és que sigui un hàbit, cada dia, amb un horari ben organitzat. El més recomanable per al nen és que faci un descans d’uns deu minuts cada hora, i que en els moments de diversió no pensi en l’estudi. És recomanable portar una agenda per anotar els deures i encàrrecs, i així organitzar-se millor el temps.
  • Aprofitar les classes també és una gran ajuda per a l’estudi. Parar atenció, preguntar els dubtes, repassar el que es va explicar el dia anterior i prendre apunts són bones tècniques per arribar a l’examen amb cert avantatge.
  • Esmorzar bé abans de sortir de casa és una de les coses que pot ajudar a tenir un bon dia a l’escola. Un bon esmorzar necessita sempre un làctic, pa i una peça de fruita. És convenient dutxar-se a la nit, ja que això ajuda a descansar millor i relaxar-se abans d’anar a dormir. També és important inculcar l’hàbit higiènic de rentar-se les dents després de l’esmorzar.
  • Alguns nens tenen tendència a sobrecarregar la motxilla, i això pot comportar alguns problemes d’esquena al futur. Per tant, és important que no incloguis objectes innecessaris. La motxilla mai no ha de sobrepassar l’esquena del nen, i sempre és millor si es tria una amb tirants gruixuts, encoixinats i el més amples possible. A més, cal tenir en compte que es prepara sempre de dins cap a fora, de manera que el contingut més pla i tou quedi contra l’esquena, per evitar que es clavi. El més pràctic és posar a punt la motxilla abans d’anar al llit, tot consultant l’horari de classe per assegurar-se que porta tot el necessari.
  • Ara, relaxa´t auqest dies de vacances que encara queden i a tope per afrontar el nou curs escolar.

Comentaris