EL MEU FILL ES MASTURBA, QUÈ FAIG?

Les hormones són així, i contra això no es pot lluitar. Si et preguntes què has de fer sobre aquest tema, la resposta és gens. Depenent de la relació de complicitat que mantinguis amb el teu fill, podràs propiciar una xerrada al voltant de la masturbació i els seus significats. Amb alt risc d'incomodar a un adolescent la intimitat del qual (entre elles la sexual) és sagrada. Parlar sobre el sexe de manera natural hauria de ser el millor, però cada persona té una concepció diferent d'on establir els límits, així que has de mostrar-te sensible amb el que creïs que el teu fill necessita. Si el que passa és que no tens ni idea de com actuar, el nostre consell segueix sent el mateix: no tens per què fer-ho, el teu fill no està trencant cap regla, ni tampoc fent res que no hagis fet tu abans no?
És possible que a alguns pares els costi creure que els seus fills tenen impulsos sexuals, malgrat que aquests no es generen de sobte en l'adolescència, sinó que estan presents (de diferent manera, això sí) des que som molt petits. El que sí és cert és que la masturbació (pre)adolescent és un signe que s'aconsegueix una maduresa sexual, que els instints infantils es deixen enrere. El fet de descobrir la pròpia sexualitat és un pas obligat abans de començar a explorar la relacions compartides, a més de ser indicatiu d'una personalitat sana. Si el teu fill és capaç d'acceptar el seu propi cos i de trobar plaer en si mateix, estarà preparat per compartir aquesta experiència amb una altra persona, quan li arribi el moment.
L'època en la qual tocar-se era pecat i sinònim de condemna eterna, ja ha passat. Si encara et queda algun prejudici sobre aquest tema no fa falta que l'hi transmetis al teu fill, no li va a ajudar en res. Solament li causarà més confusió en una etapa de la seva vida en la qual inicia una cerca contínua de si mateix. Inclusivament en l'àmbit sexual, per descomptat.

Comentaris