RISC AMB EL SEXE ORAL

El sexe oral a més de placentari, és tan perillós com la penetració si no utilitzem els mètodes de protecció adequats, encara que creiem que en aquest cas, és més difícil utilitzar algun per evitar contreure malalties, un concepte tan equivocat com l'anterior.
Per contra, no realitzar la pràctica si tenim una ferida a la boca, evitar empassar semen o fluids vaginals i utilitzar un camp de làtex com un protector bucal a l'hora de realitzar-ho, ens permetrà realitzar la pràctica sense contreure malalties greus.

Els experts recomanen preservatius no lubricats, principalment per evitar l’estovament dels llavis doncs molts d'ells contenen monoxynol-9, que provoca aquest efecte.

Hem de recordar que la SIDA es transmet amb el sexe vaginal, anal i oral, i si bé hi ha avanços per combatre aquesta malaltia, encara no té una cura definitiva, amb el que és millor sempre intentar prevenir-la.

Però a més, a través del sexe oral es transmeten sífilis, herpes, gonorrea i el virus del papil•loma humà, i a aquesta malaltia hem de prestar-li especial atenció, doncs és la responsable i la primera causa del càncer bucal, la qual cosa es tradueix en tumors en boca i gola.

Segons estudis científics a EUA, el virus del papil•loma en cas de transmetre's via oral, provoca infeccions que es desenvolupen en càncer de boca, i fins al moment és una de les primeres causes d´aparició d'aquesta malaltia a Amèrica del Nord i altres parts del món.
El sexe oral, com dèiem, és una pràctica molt agradable, però hem de ser especialment cuidats quan ho realitzem doncs moltes malalties es transmeten per aquesta via, incloent les més greus, però encara ens falta conscienciar-nos sobre els perills que comporta realitzar-ho de forma insegura.

Comentaris

Anònim ha dit…
Com se sap si es té el Virus del Papil·loma Humà?