PRESERVATIUS

El preservatiu és una funda que es col.loca sobre el penis durant la relació sexual. Prevé l'embaràs actuant com barrera i evitant que el semen masculí s'aboqui en la vagina i que els espermatozoides puguin penetrar en l'òvul i fecundar-lo. Els preservatius prevenen a dones i homes de contrau-re malalties de transmissió sexual, incloent la SIDA. Podem trobar diferents formes, textures i estils de preservatius per a triar.
Els preservatius habitualment són de látex, però si ets al·lèrgic al látex que fas? No et preocupis, l'opció són els preservatius de poliuretà. Oferixen la mateixa protecció enfront de l'embaràs i ETS, encara que es trenquen o rellisquen més freqüentment que els de látex. La utilització de lubrificació en els preservatius és exclusivament una preferència, lubricats o no, ens oferixen les mateixes garanties, però la majoria els prefereixen lubricats.
L'efectivitat del preservatiu és molt alta, podent arribar fins a un 97-98%. La majoria de les fallades d'aquest mètode, és per un ús inadequat. L'utilització de preservatius caducats, és causa de major índex de ruptura, per tant t´has d´assegurar abans de ser utilitzat, que la data de caducitat del preservatiu encara no ha arribat, de no ser així: No l´utilitzis.

Comentaris