MARIHUANA O HAIXIS. ÉS EL MATEIX?

La marihuana és preparada a partir de les fulles seques, flors i petites tiges de la planta Cannabis sativa, de la família del cànem. Es conrea en àmplies extensions de clima càlid i sec (Mig i Orient Llunyà, gran part d'Àfrica i zones centrals del nord i sud d'Amèrica). Farmacológicamente, es classifica com un alucinógen menor. Actua com a depressor i desorganitzador del sistema nerviós central.
La resina de la planta és la que conté els ingredients actius. La marihuana conté més de 400 agents químics, entre ells, el tetrahidrocannabinol (THC), responsable de bona part dels efectes que caracteritzen el consum de cannabis. La quantitat de THC varia segons el tipus de planta, el clima i la qualitat de la terra.
El Hachis s'elabora premsant la resina de la planta cannabis femella. Com aquest vegetal concentra els seus ingredients actius precisament en la resina, el contingut de THC d'una dosi d'haixix és superior al d'una de marihuana sense processar, que se situa en poc més d'un 10%. L'oli de cannabis o d'haixix s'obté barrejant la resina de la planta amb algun dissolvent com acetona, alcohol o gasolina. D'això, una certa part s'evapora, donant lloc a una barreja viscosa les proporcions de la qual de THC són molt elevades (fins a un 50%).

Comentaris