BULLYING

El bullying és el maltractament físic i/o psicològic deliberat i continuat que rep un nen per part d'un altre o d´altres, que es comporten amb ell cruelment amb l'objectiu de sotmetre'l i espantar-lo, amb vista d´obtenir algun resultat favorable per als acosadores o simplement per satisfer la necessitat d'agredir i espantar.
Si estàs sent víctima d'agressions (físiques o verbals) per part d'algun dels teus companys, aquí tens alguns consells:
- Ignora a l'agressor, feix com si no ho escoltessis. Ni tan sols li miris.
- No ploris, ni t'empipis, ni mostris que la situació t'afecta. Això és el que l'agressor pretén, així que no li donis aquesta satisfacció.
- Respon a l'agressor amb tranquil•litat i fermesa. Per exemple: "No, això és només el que tu penses".
- Si pots, intenta ironitzar o tractar amb humor el que et digui. Per exemple, si et diu "quina camisa més lletja!" , pots respondre "gràcies, m'alegro que t'hagis adonat".
Si ets una víctima constant dels agressors, el més important que has de fer és parlar amb un adult. Comença amb els teus pares. Això no és acusar, és demanar ajuda a les persones que et volen quan la necessites. Intenta que els teus pares parlin amb algú del col•legi, però no amb els pares dels agressors.
Deixa clar a l'adult que la situació t'afecta profundament, sobretot si ets víctima d'agressions verbals, ja que de vegades els adults no les consideren importants.

Comentaris