016 VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Què és la violència de gènere? Per quines raons un home maltracta a una dona? en totes les cultures es produeix aquest tipus violència? Com se senten les dones que sofreixen aquest tipus de violència? se'ls pot ajudar d'alguna manera? Estem obligats a denunciar si coneixem algun cas de violència de gènere? es pot reeducar un home mal tractador per a evitar aquesta conducta?
En Espanya, entre gener i octubre de l'any passat van morir 75 dones a les mans dels seus marits i es van produir més de 20.000 denúncies per maltractaments. S'estima que el 95% de les víctimes de la violència domèstica és dona.
Moltes preguntes amb respostes sense fonament, confuses i que engrossa dia a dia la llista de dones que moren en mans dels seus maltractadors. La característica de la violència exercida en l'actualitat contra la dona es sembla a la normalitat. Cops, insults, pallisses, vexacions, inclosa l'agressió sexual, es produeixen diàriament en les llars i es revesteixen d'arguments i justificacions de tot tipus. El més freqüent és que no succeeixi res, perquè? són coses de la parella?,?no cal ficar-se?,?ha perdut els nervis?.
En definitiva, se li tracta com un conflicte més entre adults en aquesta societat estressant i violenta. Totes aquestes consideracions oculten el veritable nucli del problema: la dona és agredida pel fet de ser dona.
Però, quines són les causes del maltractament? l'atur, les extremes condicions laborals, l'alcoholisme i la drogoaddicció, la falta de valors que engendra violència...
Davant aquesta situació, no dubtis: 016

Comentaris