PÍNDOLA I ACTUALITAT

La píndola del dia després o postcoital ja es pot adquirir en les farmàcies sense recepta mèdica a partir d'avui. D'aquesta manera, el Govern preveu facilitar l'accés a aquesta píndola a totes les dones en edat fèrtil que la necessitin, recordant que només ha d'utilitzar-se en aquelles situacions d'urgència que ho requereixin, principalment quan fallin altres mètodes anticonceptius o en relacions sexuals no protegides.
Recorda que "no ha d'emprar-se com un mètode anticonceptiu habitual", doncs existeixen altres mètodes com el preservatiu que, a més, prevenen malalties de transmissió sexual com, per exemple, el VIH-sida. En la farmàcia t'oferiran informació d'utilització així com recomanacions sobre l'ús de la píndola, manera d'actuació del medicament i possibles efectes secundaris.
De la mateixa manera, també s'informarà d'altres mètodes anticonceptius d'ús regular (amb informació sobre mètodes de barrera, hormonals) i sobre la prevenció d'infeccions de transmissió sexual. Aquesta mesura s'inicia per a reduir-li numero d'embarassos no desitjats entre les joves i les adolescents, així com del nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs.

Comentaris