SAPS COM ES COMPORTA EL TEU COS QUAN DEIXA DE FER EXERCICI? 

Amb el confinament, l´avorriment, les rutines que no paren de repetir-se, sovint ens resulta difícil trobar temps per fer esport. Però t’has parat a pensar que li passa al cos quan està en modo stop? I el que costa després d’una aturada tornar a començar i assolir la forma física i mental que havies aconseguit amb tant d’esforç? 

A vegades hi ha altres factors que t’impedeixen fer exercici; com lesions, feina, pèrdua de motivació, etc., pensa que a vegades prendre’s una pausa també és bo, però considera en tot cas reduir els entrenaments, no deixar-los completament de banda.

T’expliquem que li passa al teu cos quan deixa de fer exercici durant dues setmanes:
  • La resistència és la primera en veure’s afectada. Per exemple, si abans eres capaç de córrer 5km en 25 minuts, després d’una pausa necessitaràs portar el teu cos més al límit si vols aconseguir la marca, o trigaràs uns minuts més.
  • Es genera tensió en les articulacions, provocant rigidesa. És aquella sensació de que et fa mal tot el cos.
  • Perds força i flexibilitat. Els músculs comencen a descansar i el cos reté líquids extra, et sents fatigat. No trigaràs en recuperar-te un cop et posis en marxa, però vigila, no deixis córrer el temps!
  • No produeixes endorfines i la teva autoestima disminueix. Això provoca que el teu estat d’ànim es torni més trist o inclús estiguis de mal humor.
Saps que li passa al teu cos quan SÍ practiques esport o es mou?
  • L’esport augmenta l’autoestima i el teu optimisme.
  • Adéu al mal humor. Et sents lleuger i capaç de tot!
  • Millora la teva concentració i capacitat organitzativa en altres tasques.
Ara que ja coneixes els pros i contres, et toca decidir de quin bàndol ets: esportista o sedentari? Per ajudar-te a combatre la mandra i la falta de temps, mira el que es pot aconseguir amb 15 minuts diaris d’activitat física. Ara ja podem sortir, no deixis escapar la oportunitat de moure el cos.

Comentaris