DESCONFINAMENT

Salut ha participat en el disseny del Pla de Sortida al carrer d’infants i adolescents aprovat pel Govern de la Generalitat. El Pla preveu que els infants i adolescents puguin sortir a l’aire lliure  de forma controlada, regulada, segura, limitada en el temps, esglaonada i supervisada per adults.
D’acord amb aquest Pla, els infants i adolescents d’entre 0 i 18 anys podran sortir al carrer quan es donin les condicions de seguretat bàsiques per fer-ho: la robustesa del sistema sanitari per atendre la pandèmia, el control de punts amb una incidència gran del virus, la seguretat dels professionals, i la tendència clara i mantinguda de la regressió de l’epidèmia.

Qui podrà sortir al carrer i qui no?

Podran sortir al carrer els infants i adolescents d’entre 0 i 16 anys acompanyats d’un familiar adult amb qui convisquin. Els adolescents majors de 16 anys podran sortir sols, però els seus pares o tutors s’han de responsabilitzar que compleixin les mesures de seguretat necessàries.

Horaris i llocs de sortida

Les sortides s’hauran de fer en un dels següents torns horaris, adaptats a l’activitat lectiva a distància i ordenats per franges d’edat:
16-18h: Famílies amb menors d’entre 6 i 16 anys (nascuts entre 2003 i 2013)
18-20h: Famílies amb joves majors de 16 anys (nascuts abans del 2004)

Mesures de protecció 

Tant abans de sortir de casa com en arribar-hi, caldrà rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica. També serà preferible utilitzar les escales i no l’ascensor per accedir al carrer i al domicili.
Caldrà, a més, que tots els membres de la família es prenguin la temperatura abans de sortir. En cas que algun d’ells presenti febre de més de 37º, no es podrà sortir de casa.  
L’ús de mascareta serà obligatori per a tots els membres de la família que surtin a passejar, excepte per als infants de 0 a 3 anys. Les mascaretes podran ser casolanes, higièniques o quirúrgiques. En el cas dels infants entre 3 i 12 anys convindrà que siguin mascaretes infantils, preferiblement de fabricació domèstica. Els guants no seran necessaris.
Una vegada al carrer, caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 metres respecte d’altres persones (entre els memebres de la família no serà necessari) i s’aconsellarà caminar sempre per la dreta. No es podrà ni menjar ni beure.
No estaran permeses les trobades organitzades. Les trobades casuals no podran excedir els 10 minuts ni reunir més de dues famílies. S’haurà de mantenir la distància de seguretat en tot moment i evitar qualsevol contacte físic (petons, abraçades, encaixades).


Comentaris