MILLOREM ELS ESMORZARS I BERENARS !!!

Segons l’enquesta de Salut de Catalunya, el 94% dels infants esmorza cada dia abans de sortir de casa, i  el 79% també ho fa a mig matí. No obstant, algunes enquestes com aquesta conclouen que el contingut és molt millorable: el 41% dels infants no inclou fruita en els esmorzars, i el 29% només ho fa ocasionalment. En canvi, gairebé el 60% (a diari o ocasionalment) sí que pren cereals ensucrats o amb xocolata quan, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta no és una opció adequada per menjar sovint. 

L’estudi Aladino (2015), liderat per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, indica que el 84% dels infants prenen llet per esmorzar, un 58% galetes, un 50% cereals d’esmorzar o pa i només un 21% inclouen fruita (en aquesta xifra s’hi inclou el suc de fruita natural). Un informe del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana alertava recentment que l’esmorzar és, en el cas dels infants, l’àpat del dia que més productes altament processats i rics en sucres i greixos aporta.
Alguns estudis indiquen que l’esmorzar és l’àpat en què més quantitat de sucre es pren i arriba a la quantitat que es recomana no superar al llarg del dia (aquests infants acaben consumint, al llarg del dia, el triple de la quantitat màxima recomanada). Malgrat això, 8 de cada 10 famílies enquestades consideren que aquests tipus d’esmorzars són saludables. En el cas dels adolescents, l’estudi europeu HELENA (que inclou població del nostre entorn proper), relata que els adolescents d’entre 12 i 17 anys consumeixen 110 grams de sucre al dia (la quantitat màxima diària recomanada és de 25-50 grams/dia). Segons aquest mateix estudi, les principals fonts de sucres són (a part de les begudes ensucrades) els típics aliments que se solen oferir per als esmorzars i berenars: 

Comentaris