4 DE MARÇ, DIA MUNDIAL DEL PAPIL·LOMA HUMÀ


Actualment, a Espanya, els calendaris de vacunació contemplen la vacunació a nenes de 12 anys. Les dones que encara no han mantingut relacions sexuals són la prioritat de les campanyes de vacunació, s´ha de vacunar abans que el cos entre en contacte amb el virus, i com abans es posi més possibilitats hi ha que la vacuna sigui efectiva. Després d'aquesta edat, dones i homes poden comprar la vacuna i, en algunes Comunitats Autònomes, la vacuna s'ofereix de manera gratuïta a persones amb factors de risc.

La vacunació de les noies prevé indirectament als homes heterosexuals, que també es veuen afectats pel VPH. No obstant això, els homes homosexuals o bisexuals també necessiten una prevenció mitjançant la vacuna, ja que el preservatiu, encara que disminueix el risc de contagi, no és 100% efectiu, al no cobrir tota l'àrea de la zona anus-genital per la qual es pot transmetre el virus. Per cada 2 dones que sofreixen el càncer relacionat amb el Virus del Papil·loma Humà, un home el pateix també.

"El VPH és la Malaltia de Transmissió Sexual (MTS) més freqüent. Pràcticament totes les persones actives sexualment -alguns estudis apunten fins al 85%- entraran en contacte amb el virus en algun moment de la seva vida".
A més del càncer de coll d'úter, també conegut com a càncer de cèrvix, el Virus del Papil·loma Humà es relaciona amb el 90% de les berrugues anus-genitals, el 90% dels càncers d'anus, el 70% de vagina, el 40% de penis i vulva i un 30% d´orofaringe. En total, un 5% dels càncers en humans i un 10% de càncers en la dona.

A la web, https://laprevencionescosadetodos.com/vph/ pots trobar més info.

 

Comentaris