BULLYING

El bullying no és un joc de nens, és una forma de violència i una vulneració dels drets dels infants, amb greus conseqüències en la seva vida, tant en el present com en el seu desenvolupament com a adults.
els estudis posen en evidència que un de cada deu infants pateix assetjament. No obstant i com està demostrat, per evitar i prevenir el bullying es requereix una resposta consensuada que compti amb la col·laboració del conjunt de la societat, i especialment de tots els agents educatius.

Sabem què és el Bullying? El bullying és una conducta de presecució física i/o psicològica que fa que un nen/a contra un altre/a, al qual tria com a víctima de repetits atac. Aquesta acció negativa i intencionada situa la víctima en posicions de les quals dificilment pot sortir pels seus propis mitjans.
 
Prevenció i detecció precoç són les linies de treball:

- Promoures hàbits sans des de la infància per crear consciència de l´altre i del grup: dinàmiques per conèixer els altres i sentir-se part d´un tot.
- Crear un espai regular per crèixer emocionalment, a través d´experiències vivencias
-Formar i acompanyar les famílies per explicar la importància de l´autoestima i la capacitat de resiliència: grups de pares, pautes de parentalitat positiva, sessions formatives.
- Fer accessible a l´adolescent una figura de referència en cada centre ( extern, intern, docent o expert), perquè l´alumne/a sàpiga a qui recorre o aon pot acudir.
- Formar i informar sobre quins són els senyals d´alerta. ( menys rendiment, tristesa, aïllament...)
- Garantir canals de comunicació confidencialsper a l´alumnat.


 Parla, explica-ho, no esperis ni un dia més!!!


Comentaris