DONA, PROTEGEIX-TE!!


L’educació afectiva i sexual és fonamental perquè les noies i els nois aprenguin i integrin els coneixements que contribuiran a reforçar la personalitat i l’autoestima, i que els facilitaran l’adopció d’actituds positives en relació amb l’afectivitat, les relacions amb els altres, la sexualitat, etc. D’aquesta manera podran gaudir d’una vida sexual satisfactòria, segura i agradable.

Com remarca l’OMS, la salut sexual no és només d’absència de malaltia o de disfuncions , sinó que la salut sexual requereix un acostament positiu i respectuós a la sexualitat i les relacions sexuals, així com la possibilitat de viure experiències sexuals segures, lliures de coerció, discriminació i violència. Perquè la salut sexual s’assoleixi i es mantinguin els drets sexuals de totes les persones, aquests drets han de ser respectats, protegits i complerts.

Aquest video t´ensenya sobre com protegir-se del VIH i d’altres infeccions de transmissió sexual, de com evitar embarassos no desitjats i, sobre tot, de contribuir al teu empoderament en la presa de decisions en les seves relacions sexuals, particularment en situacions en les que podeu ser especialment vulnerable.



https://www.youtube.com/watch?v=EH9oYir_lbs 

Comentaris