ELS PORROS
Què fan?
  • És difícil de dir, perquè depèn molt de la persona, del moment, de la varietat i de l’edat.
  • Poden provocar ganes de riure, de quedar-se enfavat, apalancat sense ganes de fer res, de dir bestieses, de pensar coses estranyes i, fins i tot, problemes al cap.
  • Com afecta la memòria i la concentració, no van gens bé per estudiar. I sovint disminueix la motivació per fer altres coses.
  • A persones amb predisposició els hi pot desequilibrar el cervell. Hi ha qui per un parell de porros ha d’anar a un urgències de psiquiatria! El risc augmenta molt quan són maries molts psicoactives.
Si no fumes, el cervell podrà acabar de créixer tranquil, sense substàncies que l’alterin.
Garantiràs que podràs gaudir de bona memòria, atenció i concentració. I això es nota a l’hora d’anar a classe i a l’hora d’estudiar.

Evitaràs ennegrir-te els pulmons amb el fum del tabac, de la maria i de l’haixix.
 

Si vas amb gent que en fuma, potser:
_ Notes que es pensen que són millors perquè ho fan.
_ Et passin porros. Aleshores, els has de passar tal com vénen al següent (així no cal donar explicacions). 

Has de saber que:
  • El tema de les drogues és molt seriós. Com estem creixent, madurant i encara no ho tenim tot a lloc, som més vulnerables ara que no pas més endavant.

  • Perquè ens entenguem, fins als 17 o 18 anys, tot el que li fem al cap li afecta molt més.

  • Ara anem a sac amb tot, ens tirem de cap al que ens agrada (els jocs en xarxa, sortir, els col·legues, l’esport…), però anar a sac amb les drogues – els porros és més delicat, perquè portarà problemes.
Si tens tendència que el coco et jugui males passades –i això només ho saps tu–, fumar porros pot provocar que tinguis alguna crisi forta. En cas que pateixis algun trastorn de tipus psicològic, no fumis porros.
Si n’has fumat i el teu cervell t’ha donat algun avís (ansietat, por, ratllades…) no ho tornis a fer: és jugar-se-la massa!

Comentaris