SEXTING?

Més de la meitat dels adolescents han practicat sexting en alguna ocasió. L'enviament i intercanvi de continguts de tipus eròtic o sexual a través del mòbil o d'altres dispositius ha augmentat de forma molt significativa en els últims cinc anys entre els més joves de la mà de l'evolució de les noves tecnologies. El sextings'ha convertit en alguna cosa habitual entre adolescents i amb això es multipliquen els problemes que aquesta pràctica pot comportar: bullying,ciberbullyingstalkinggrooming o violència masclista.

Molts adolescents expliquen l'alta freqüència del sexting, especialment l'enviament de fotografies eròtic-sexuals. Entre els adolescents no hi ha un acord unànime entre si són elles o ells “el gènere més sexte”, però a tenor de les dades que ha recaptat sembla que “els nois envien més textos eròtic sexuals, i les noies més imatges”.


Ets lliure de decidir si vols fer sexting o no, però el que cal que tinguis molt clar és que, si no ho fas amb precaució, pots tenir problemes i arrepentir-te'n moltíssim.


Consells si practiques sexting:


Que no es vegi mai la teva cara.
Si algun cop vols enviar una foto sense roba o amb molt poca roba és important que no es vegi la teva cara. Mai saps què pot passar amb aquella foto. I si la persona a qui l'envies l'ensenya a algú? I si s'enfada amb tu i per venjança la publica? I si un hacker entra al teu mòbil? Si no se't veu la cara, ningú podrà saber que ets tu.

Mira dues vegades el contacte abans d'enviar la foto.
Hi ha hagut casos de gent que, sense voler, s'han equivocat i han enviat la foto a una altra persona! Així que mira't-ho dues vegades abans d'enviar definitivament.


Esborra les fotos i les converses. 
La millor manera que aquest material mai surti a la llum és eliminant-lo. Per tant, després d'haver-vos enviat fotos, elimineu conver-ses i fotos.

Canvieu-vos el nom a les agendes. 
És una bona manera d'evitar que algú et reconegui. Quan practiquis sexting demana que l'altra persona et posi un sobrenom a la seva agenda de contacte i tu canvia també el seu. Si mai algú us agafés el mòbil, com que a les fotos no surt la vostra cara i el nom no és el real, seria impossible identificar-vos.


Comentaris