SOBRE LES DROGUES LEGALS

L’alcohol i el tabac són les dues drogues més consumides. Com a substàncies legals, la producció, venda i consum no estan prohibides, encara que tenen certes restriccions:

Alcohol

No permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques de cap mena als menors de 18 anys.
Els conductors de vehicles en general (ciclistes inclosos) no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,5 grams per litre a la sang (0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat). 
Aquesta taxa es redueix als 0,3 grams per litre a la sang (0,15 mil·ligrams per litre d’aire expirat) en els conductors de determinats vehicles (transport de viatgers de més de nou places, serveis d’urgència, transport especial, transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg i conductors amb permís o llicència de conducció de menys de dos anys d’antiguitat).
És delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol, i en tot cas, quan se superi la taxa d’1,2 grams per litre a la sang (0,6 mil·ligrams per litre d’aire expirat).
En cas de delicte hi ha pena de privació del dret a conduir per temps superior a 1 any fins a 4 anys i pena de presó de 3 a 6 mesos ( o multa de 6 a 12 mesos i treballs en benefici de la comunitat)
En cas de conducció temerària (perill per a la vida o l’ integritat de les persones ) el responsable podrà ser castigat amb penes de presó de 6 mesos a 2 anys de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per un temps superior a un i fins a 6 anys.

Tabac

la venda de tabac està prohibida a menors de 18 anys.
No permet fumar en tots els espais públics tancats i l’ús de cigarretes electròniques en dependències de les administracions públiques, centres sanitaris i educatius, parcs infantils i vehicles de transport públic. 




Comentaris