GROOMING

Es tracta de l’engany que fa un adult a un menor utilitzant un comportament fingit de comprensió i falsa simpatia ("groom") per tal d’aconseguir la seva confiança i obtenir favors sexuals. Està tipificat com a delicte penal.
Per exemple: un adult que es fa passar per una persona més jove i persuadeix el noi o la noia perquè li passi algun tipus de material de contingut sexual (fotografies, vídeos...), que el pot comprometre. A partir de llavors li exigirà més material i de vegades pot arribar a demanar-li una trobada en persona per tal d’abusar-ne.

Per què és perillós en grooming? 

Perquè per por de denunciar els fets, l’adolescent va cedint als desitjos de l’adult i acaba participant en temes de pederàstia, pornografia infantil i abús sexual.

Què puc fer per evitar-lo?

  • Has de pensar a desconnectar la càmera web dels portàtils (perquè hi va incorporada de sèrie), o bé a tapar-la. Al teu voltant hi ha objectes que poden donar informació sobre tu sense que te n’adonis.
  •  
    És important que comuniquis als teus familiars qualsevol anomalia que puguis detectar amb els teus amics a la xarxa, per tal de localitzar l’inici de l’assetjament.
  • Evita pujar imatges o informació personal, teva o d’amics o amigues, a la xarxa ja que algú en pot fer un mal ús i utilitzar-la contra tu.
  • Rebutja missatges estranys: que mostrin massa confiança, siguin desagradables o et faltin al respecte…
  • Utilitza perfils privats i no acceptis sol·licituds d’amistat de qui no coneguis personalment.


Comentaris