QUÈ PORTEN LES BEGUDES ENERGÈTIQUES?
 

Cafeïna: és un estimulant del sistema nerviós central. En quantitats elevades pot generar tolerància i dependència 

Taurina: potser és el component que més llegendes ha generat (fins i tot ha arribat a circular per internet que era semen de brau). En realitat és un àcid orgànic que es troba de manera natural en l’organisme. En estudis realitzats, no s’han pogut comprovar els suposats efectes beneficiosos: protecció del sistema immunològic, contribució a la funció cognitiva normal...

Carbohidrats: en aquest cas, serien d’absorció ràpida, amb la qual cosa contribueixen a generar les anomenades “calories buides”: engreixen, però no
aporten energia.


D-Glucuronono-Gammalactona: és un carbohidrat, derivat de la glucosa. Es metabolitza al fetge de manera natural i és un important component estructural de gairebé tots els teixits connectius.


Vitamines del grup B: Són vitamines hidrosolubles, això vol dir que el cos no les pot emmagatzemar. Per tant, si es prenen begudes enriquides amb aquest tipus de vitamines, els excedents s’eliminaran per orina, sense cap benefici extra per a l’organisme.
Estudis duts a terme, no han conclòs que els components que porten les begudes energètiques siguin perjudicials per a la salut.
Sobretot, es recomana no consumir begudes energètiques amb cafeïna
simultàniament amb alcohol. La cafeïna emmascara els efectes de
l’alcohol i això pot comportar un encobriment dels efectes d’intoxicació etílica i el risc de patir els efectes adversos de l’alcohol.

 

Comentaris