31 MAIG, SETMANA SENSE FUM!!

El 31 de maig es celebra el Dia Mundial Sense Tabac, i com cada any, l'OMS i els seus associats fan una crida sobre els riscos sanitaris associats al consum de tabac i per apostar per polítiques que contribueixin a reduir-ne el consum.
Enguany, sota el lema "l'empaquetat neutre dels productes del tabac" es proposa restringir o prohibir l'ús de logotips, colors, imatges de marca o informació promocional sobre l'envàs, excepte els noms de la marca i del producte, que han de tenir un color i tipus de font estàndard.
Aquesta mesura es presenta com una via que pot contribuir considerablement a la reducció de la demanda i de l'atractiu dels productes del tabac, ja que restringeix l'ús dels paquets de tabac com a suports per publicitar i promoure el tabac al limitar l'empaquetat i etiquetat enganyós alhora que augmenta les advertències sanitàries. Països com Austràlia que va ser el pioner i Gran Bretanya, França o Irlanda ja han aprovat polítiques en aquest sentit.
Aquest dia és el que tanca la setmana sense fum, que s'esdevindrà del 24 al 31 de maig i que ja ha arribat enguany a la seva dissetena edició, setmana en la que hem col·laborat en la seva organització les entitats municipalistes i les quatre diputacions catalanes per primera vegada aquest 2017.

Esperem doncs que enguany la contribució de la salut pública local a la lluita contra el tabac tingui més ressò, i aporti el seu granet de sorra per què cada vegada sigui menor el percentatge de persones fumadores.


Comentaris