AVORTAMENT, QUÈ DIU LA LLEI?

Des de l’any 2010 està vigent a l’Estat Espanyol la Llei orgànica 2/2010, 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs,publicada al BOE núm. 55, de 4 de març de 2010 que regula la interrupció voluntària de l’embaràs en els següents casos:
  • A petició de la dona embarassada, dins de les primeres catorze setmanes de gestació. (tingues en compte que les setmanes es comencen a comptar a partir del primer dia de l’última regla).
  • Per causes mèdiques de la dona o el fetus quan no se superin les vint-i-dues setmanes de gestació.
  • Per causes mèdiques quan es detectin anomalies fetals incompatibles amb la vida.

Ja sigui que estiguis de menys o de més de 14 setmanes de gestació, si estàs valorant interrompre l’embaràs pots venir al nostre centre per informar-te de les opcions o trucar-nos al 934151000. També pots adreçar-te al teu Centre d’atenció primària (CAP) de referència (llevadora, ginecòleg o metge de família).
La darrera reforma legal de setembre del 2015, obliga a les menors embarassades de 16 i 17 anys a disposar de l’autorització expressa d’un dels tutors per tal d’interrompre l’embaràs. Si et trobes en aquesta situació i tens dubtes sobre què fer pots venir al nostre centre o trucar-nos (tel: 93 4151000) per informar-te de forma més concreta.

Comentaris