EMBARÀS NO PLANIFICAT?

Si tens un retard en la regla de 7 dies o 10 dies i normalment la regla et ve de forma regular, has de fer un test d'embaràs. Pots anar als professionals de la unitat d'atenció a la salut sexual i reproductiva del centre de salut més proper. Si estàs embarassada trobaràs l'ajuda necessària per a qualsevol decisió que prenguis; el més important és reflexionar amb tranquil·litat i prendre aquesta decisió de forma plenament conscient.
 
És normal que al principi et trobis perduda, no sàpigues què fer i només pensis en la reacció dels teus pares. Però tot això no et condueix enlloc. La primera cosa que has de fer és tranquil·litzar-te i parlar amb la teva parella. L'embaràs és un assumpte de tots dos.
Pot ser que ell no assumeixi la seva responsabilitat o que no respongui com tu esperaves. En aquest cas hauràs de parlar amb algú amb qui tinguis molta confiança: un germà o una germana, amiga, etc., que pugui ajudar-te en aquests moments.
Si vols, abans d'explicar-ho a casa teva, pots anar a un professional de la unitat d'atenció a la salut sexual i reproductiva del teu centre de salut per sol·licitar consell dels professionals sanitaris. Fins i tot ells et poden ajudar a parlar amb els teus pares ja que, si vols interrompre l'embaràs i ets menor d'edat, necessites el seu consentiment i si el vols continuar, de ben segur que ells t'ajudaran. És possible que la primera reacció dels teus pares davant la noticia d'un embaràs no planificat sigui de disgust i sorpresa, però pensa que per a ells també és una situació difícil i necessitaran un període de temps per assumir-la.

Comentaris