TATUATGES

Un tatuatge és una marca a la pell mitjançant la injecció de tinta o pigments sota l’epidermis i un pírcing consisteix a penjar joies o altres objectes de metall mitjançant la perforació de la pell, mucoses o qualsevol altre teixit corporal. Totes aquestes tècniques tenen en comú que trenquen la barrera de protecció natural més extensa del cos humà composta per la pell i les mucoses.
Si has decidit fer-te un tatuatge o pírcing, has de ser conscient de les complicacions i contraindicacions que poden tenir i posar-te en mans d’un bon professional tatuador/a que estigui degudament acreditat i que compleixi les mesures higièniques bàsiques i la normativa vigent.

• Quan parlem de normes higièniques bàsiques ens referim a: un local net i ben il.luminat, on l’àrea de treball estigui aïllada de la resta de l’establiment, que disposi d’un rentamans d’accionament no manual, equipat amb aigua corrent, dispensador de sabó i tovalloles d’un sol ús. També que tingui un
autoclau, que és un recipient de vapor per esterilitzar a pressió els estris d’un sol ús.
• El diploma d’higiènic sanitari que acredita ha de ser ben a la vista.
• Tot el material que es faci servir ha d’ésser estèril o d’un sol ús.
• La persona que fa el pírcing o tatuatge ha de treballar amb guants d’operar, que ha d’estrenar cada vegada, i no ha de tocar res que no sigui necessari per fer-lo.
• En el cas d’un pírcing, la peça hauria de ser d’acer inoxidable, or de 14-18 quirats o titani, er a reduir el risc d’infeccions i al.lèrgies. Aquests materials nobles també han d’haver estat esterilitzats.
• La pell s’ha de netejar i desinfectar.
• T’han d’informar bé sobre quins mètodes de desinfecció has de seguir i quantes vegades al dia ho has de fer fins que cicatritzi totalment.
Si malgrat tot la ferida s’infecta, has d’anar al metge ràpidament per evitar complicacions.
• L’establiment que s’esculli ha de disposar de fulls de reclamacions.
Si no compleix algunes de les obligacions establertes a la normativa
vigent, pot ser denunciat i sancionat.


Abans de fer-te un tatuatge o pírcing hauràs de signar un document de consentiment, que inclou la pràctica a realitzar, els riscos sanitaris i complicacions. Si tens menys de 16 anys, a més d’aquest consentiment
hauràs d’aportar un certificat de maduresa signat pels pares o tutors legals. 

 

Comentaris