ETS VIGORÈCTIC O VIGORÈCTICA?

La vigorèxia afecta principalment homes, però les dones també poden tenir-ne. Com els malalts d'anorèxia i de bulímia, els vigorèctics no se senten satisfets amb el cos que tenen i fan tot allò que poden per tenir un aspecte atlètic i musculós. Es pesen unes quantes vegades el dia; deixen de fer les activitats habituals per dedicar el màxim de temps a l'esport; consumeixen pocs greixos i molts aliments amb hidrats de carboni i proteïnes per augmentar la musculatura.
Un vigorèctic pot arribar a prendre fàrmacs dopants (anabolitzants i substàncies androgèniques) per accelerar i forçar el desenvolupament muscular. És a dir, prendre fàrmacs que potencien els efectes de les hormones sexuals masculines com la testosterona i la dihidrotestosterona. D’aquesta manera s’estimula el creixement del teixit cel·lular i es provoca un creixement excessiu de la musculatura: el cos acaba desproporcionat, ben lluny de ser un model o exemple estètic.
Si creus que tens vigorèxia o bé saps d'algú que en tingui els símptomes, no t'alarmis: té solució, però amb ajut professional. Vés a veure el metge de capçalera perquè t'orienti. Si et diagnostiquen vigorèxia hauràs de seguir un tractament amb un equip mèdic multidisciplinari per arribar a restablir uns hàbits alimentaris saludables i deixar de desviure't per la cura del cos.
 

Comentaris