COM MILLORAR LA RELACIÓ AMB ELS PARES

Sobretot en l'època de l'adolescència, la relació amb els nostres pares sol ser conflictiva. No ens entenen i això complica en les coses en excés. Sereu més feliços i tot canviarà, si intentes posar aquests consells en pràctica! Intenta-ho! 

1- Intenta evitar les discussions, no cridis o els insultis, parlant s'entén la gent! Defensa el teu punt de vista, intentant ser el màxim de madur. 
 
2-  Sigues responsable, les teves obligacions són relativament poques. Intenta complir-les, que no et costa gaire.

3- Coopera, ajuda en les tasques de la casa, tu també vius aquí, és el teu deure ajudar-los. 
 
4- Respecta les regles, encara que no t'agradi, són els teus pares i ells són els que posen les regles, ho fan per cuidar-te, un dia tu també ho faràs. 
 
5- Digues "T'estimo"Ells necessiten sentir que els seus fills els estimen, recorda que no els tindràs per sempre, i un t'estimo pot suavitzar les barreres que hi ha entre vosaltres. 
 
6- No siguis interessat,no acudeixis als teus pares només quan necessitis diners, no els tractis com a un banc, acosta't a ells també en altres aspectes.  
 
7- Accepta els teus errors, no acumulis mentida rere mentida, acceptar els teus errors els farà veure que estàs madurant i que poden confiar en tu. Aprèn a demanar perdó. 
 
8-Tingues detalls amb ells, fes petites coses per ells, dóna'ls un regal sense que sigui el seu aniversari, prepara l'esmorzar o fes alguna tasca que els deixi una mica de temps lliure. 
 
9- Sigues agraït, a vegades no valorem tot el que fan per nosaltres, els pots escriure una carta, o simplement fer-los un petó, donant-los les gràcies per tot. 
 
10-Passa temps amb ells, és temps que no recuperaràs mai, ells també se senten sols i els fa mal la teva indiferència.

 

Comentaris