ENGREIXA LA PINDOLA ANTICONCEPTIVA?

La veritat és que malgrat ser un dels mètodes anticonceptius més utilitzats en l'actualitat, segueixen existint molts mites sobre les píndoles. Un d'ells és que diuen que prendre la píndola anticonceptiva engreixa.
Com el tema ha donat per parlar-ne molt són molts els estudis que s'han fet sobre aquest tema, perquè val recordar que la píndola porta ja diversos anys a l'actual mercat, i que ha canviat molt la composició des de les primeres generacions fins a les actuals. I les d'ara han reduït de forma dràstica els efectes secundaris deixant-los pràcticament en zero. Actualment, la Universitat de Salut i Ciència de Oregon ha publicat un estudi en el qual precisament parla del tema, i donar per resolta la qüestió amb una hipòtesi demostrada de la ciència en la qual no hi ha gens de cert en l'assumpte que la píndola engreixi.
O sigui, que si hem engreixat, de la píndola és clar que no és la culpa. És més, precisament seguint aquest estudi ens trobem amb la conclusió que en major o menys mesura, les actuals píndoles anticonceptives contenen estrogen i progesterona en nivells molt més baixos que les primeres, i que precisament per això les que es van llançar el mercat en els anys 70 tenien aquest efecte secundari pel fet que l'elevada quantitat d'estrògens feia precisament que es retinguessin líquids i que per tant la dona se sentís més inflada i li semblés que era més grossa.
No obstant això, en l'actualitat, la fórmula s'ha millorat de tal forma que en realitat les píndoles han aconseguit que la quantitat d'hormones sigui la justa per obtenir l'efecte anticonceptiu sense els efectes secundaris que produeix el fet de prendre una elevada quantitat d'hormones. Així que gens de posar l'excusa de la píndola, almenys que l'hi diguis a algú que no sàpiga que el fet que les pastilles anticonceptives engreixen és un veritable mite que no té gens de real.

Comentaris