ESTIU I INTERNET

Comença l’estiu, calor, molt de temps d’oci i un canvi de més de dos mesos en els costums i rutines dels nostres fills.
L’adolescència és una fase de la nostra vida en què trenquem els lligams amb els nostres progenitors o educadors i busquem desenvolupar-nos com a adults. Per descomptat, cada persona som un món i ens desenvolupem i madurem a diferent ritme. Però aquesta fase sí sol tenir en comú la rebel·lia i la curiositat cap al que fins ara teníem vetat. Això ens fa susceptibles a nous riscos dels que fins a les hores estàvem protegits i que també marcaran com serem d’adults.
La tecnologia, i Internet en particular, no és el problema d’un adolescent ni preadolescent, però sí és un factor que hem de tenir en compte. És una autopista que els permet aprendre, treballar, comunicar-se i divertir-se. Serà el teu mitjà de treball (el 2018 el 50% dels treballs estaran directament amb la tecnologia i pel 98% serà una eina bàsica), per tant, l’accés a les noves tecnologies no és opcional per a l’adolescent.
L´accés a internet és principalment per lleguir missatgeria (WhatsApp, Messenger, Skype, Viber), xarxes socials (Tuenti, Twitter, Facebook, Google +), jocs online (a les pròpies xarxes socials, web o a través de videoconsola) cerca d’informació (Google, Bing) i correu electrònic (Gmail, Hotmail).
Hem de veure la tecnologia com una eina no com un problema. I com totes les eines, té els seus riscos derivats en molts casos del mal ús que li donem.
Els problemes que pot generar són: addicció, manca de entorn social o aïllament, sedentarisme, sobrepes, incertessa, continguts il.legals... 

 

Comentaris