ALCOHOL,SABIES QUE?
 
+ Encara que prendre alcohol, inicialment, pot semblar divertit i sense cap tipus de risc, a la llarga no és així. El risc de sofrir algun trastorn relacionat amb el seu consum apareix a partir de quantitats relativament baixes.
+ L'alcohol, malgrat ser legal, és una droga que produeix dependència física i psíquica.
+ No és cert que l'alcohol faci passar el fred. De fet, és el contrari: fa perdre calor i el que es nota és la calor que surt cap a fora del cos.
+ L'alcohol no alimenta ni aporta vitamines, però si que engreixa. Les calories que conté són "no nutritives", és a dir, que les cèl·lules de l'organisme no les poden utilitzar com a energia.
+ Encara que, inicialment, pot facilitar la deshinibició i els contactes sexuals, l'alcohol també causa una disminució del desig i de la qualitat de les relacions.
+ El fet que algunes persones tolerin millor l'alcohol no significa que siguin més forts, al contrari, indica que el seu cervell s'ha adaptat a la presència de l'alcohol i que cada vegada necessita més quantitat per aconseguir els mateixos efectes.
+ Això pot ser l'inici d'un procés de dependència de l'alcohol.
+ Ni refrescar-se, ni prendre cafè, ni vomitar, ni cap altre procediment serveix per eliminar l'alcohol més de pressa i reduir els símptomes de borratxera.

Comentaris