HOMES I DONES HIPOSEXUALS

Un dels problemes més freqüents entre les parelles és la falta de desig sexual d'algun dels dos membres, alguna cosa que respon a diferents causes i que en la majoria dels casos es tracta d'alguna cosa transitori que a la llarga se supera i aquesta persona pot tornar a gaudir de la seva sexualitat novament. Però el que no hem de deixar de tenir en compte que existeixen individus hiposexuals, els que mantenen una condició que ja forma part de la seva personalitat i no és un problema a solucionar, són específicament aquests homes i dones que tenen absència total de líbido.

Una sèrie d'estudis recents ha adonat que existeix una bona part de la població mundial que no manifesta desig sexual en cap de les seves versions, són persones que no tenen interès pel sexe, que no experimenten excitació com la resta de les persones, el terme científic per definir a aquest quadre és que es tracta d'un cas hiposexual. Com vam comentar anteriorment cal diferenciar a aquestes persones que no senten interès pel sexe d'aquelles altres que per deficiència hormonals, emocionals o per altres causes no senten ganes de tenir contacte sexual en determinat moment de les seves vides.

Moltes persones poden ser hiposexuals sense saber-ho, per determinar aquests casos és valuós destacar que els qui tenen aquesta condició poden passar mesos o anys sense tenir la necessitat de tenir sexe. Això no vol dir que siguin persones solitàries incapaces de relacionar-se, els hiposexuals poden tenir relacions duradores, fins i tot casar-se, poden ser de qualsevol edat, sexe, raça, estrat econòmic o educatiu, els hi ha en tots els grups socials. Una altra forma de definir a un hiposexual és per exemple en el cas d'aquests homes que reneguen de complaure sexualment a les seves dones i que si ho fan es dormen immediatament després de l'acte.

Els hiposexuals rarament tenen fantasies sexuals, somnis humits, no senten interès en masturbar-se ni experimentar cap tipus de plaure sexual, independentment de l'edat que tingui ja que es pot presentar des de la pubertat. En el cas de tenir algun tipus d'activitat sexual pot ser ben distant en el temps, per exemple, tocar-se cada sis mesos o tenir una trobada sexual una vegada per any, per la qual cosa ens referim a una vida en la qual el desig sexual o tot tipus de pensaments relacionats al sexe directament estan absents del cap i de la vida quotidiana d'aquestes persones.

Segons les xifres que maneja l'Agència de Notícies sobre Diversitat Sexual, aquest tipus de persones no són rares en l'absolut, ja que gens menys que tres de cada deu individus al planeta encaixa perfectament en aquesta descripció i estil de vida, alguna cosa que pot durar des d'anys fins a tota la vida inclusivament.

Comentaris