VACUNA DEL PAPILOMA, QUI S´HO HA DE POSAR?

Abans de res, val la pena recordar que el Virus del Papil·loma Humà, és una malaltia de transmissió sexual, que es pot evitar usant preservatiu. És un virus que afecta la pell i les mucoses. Hi ha diversos tipus d'ells, alguns dels mateixos, poden provocar lesions que més tard, poden esdevenir en un càncer, sent el càncer de coll d'úter, el més freqüent per a les dones i el càncer de penis en l'home. Moltes vegades, la persona que va contreure el virus, pot estar assimptomàtica, és a dir, pot tenir la infecció i no presentar símptomes, no obstant això pot contagiar a unes altres. En altres casos, les lesions que es presenten, són berrugues o condilomes en els genitals i en l'anus, que són les que si no les hi tracta a temps, poden desencadenar en càncer.

Si bé és molt important iniciar un tractament, al dia d'avui, no existeix cura per a aquest virus, per això és tan important la prevenció i l'aparició de la vacuna, pot ajudar en gran mesura a reduir les xifres. Ara bé, des de fa no gaire temps, ha sortit la vacuna contra el VPH, la mateixa, és preventiva, és a dir que no serveix de res que una persona que ja hagi contret el virus la hi col·loqui, ja que no ho guarirà, només serveix per prevenir el contagi i només és efectiva para determinats tipus d'aquest virus, tals com el VPH 6, 11, 16 i 18.
Qui han de col·locar-se la vacuna contra el VPH?
Es recomana aplicar-la a nenes a partir dels 9 i fins als 26 anys d'edat, millor encara col·locar-la si encara no han començat la seva activitat sexual, però aquest requisit no és excloent. Molts recomanen estendre la seva aplicació en tota dona sexualment activa fins als 45 anys. També la hi poden col·locar aquells homes, que considerin estar en una situació de risc per ser promiscus o per tenir múltiples parelles sexuals. La vacuna es comercialitza sota el nom de Gardasil i de Cervarix i no s'han reportat efectes secundaris de les mateixes, com para no recomanar la seva aplicació.




Comentaris