ESTIC CANVIANT

Estic començant una nova etapa de la meva vida: la adolescència.
És potser la mes important, perquè els canvis que vaig a experimentar i les habilitats, hàbits, actituds i conductes que vaig a desenvolupar, em van a ajudar a ser millor persona i a prendre decisions que seran fonamentals per a la resta de la meva vida. Però... Per què i com es donen aquests canvis en el meu cos, en la meva forma de pensar i sentir i per que són decisives per a la meva vida?
A la base del meu cervell hi ha una glàndula cridada hipòfisis, que entre els 10 i 15 anys d'edat comença a produir hormones que van a fer que les meves organs sexuals comencin a créixer i a funcionar, desenvolupant una nova capacitat que tenim els éssers humans: la reproductiva.
També altres parts del meu cos prenen formis diferents, segons el meu sexe i estic desenvolupant noves habilitats mentals que em permeten reflexionar i comprendre millor moltes coses. Com m'estic adaptant a moltes coses noves, amb freqüència canvio d'estat d'anim.
Aquests canvis són semblants entre home i dona: creixement accelerat, aparació de acnè, creixement de pel en aixelles i zona genital, canvis bruscs de caràcter, atracció excitació i desig sexual, inici  capacitat reproductiva....
La adolescència és una etapa de canvi, per la qual cosa he d´ aprendre a conèixer el meu cos, a controlar les meves emocions, a detectar quan existeixi algun problema i solucionar-ho adequadament. També he d´evitar realitzar accions les conseqüències de les quals no sóc capaç d'enfrontar, per que el meu cos i la meva ment encara necessiten madurar.

Comentaris