MITES SOBRE LA PREVENCIÓ D´EMBARASSOS I MALALTIES SEXUALS

Tenir una vida sexual activa i funcional és fonamental per a la vida de les persones ja que és una de les principals fonts de plaure que l'ésser humà posseeix. No obstant, és imprescindible realitzar l'acte sexual amb seguretat i responsabilitat ja que no tot és gaudir: existeixen conseqüències serioses, com el contagi de malalties per transmissió sexual o un embaràs no desitjat.
Per tant, és important estar ben informat sobre els mètodes de prevenció sexual, les malalties existents i desmitificar els coneguts mites populars que en comptes d'educar, desinforman.
Un dels més coneguts és “acabar fora”, el qual es refereix a mantenir relacions sexuals sense protecció i, quan l'home sent que aquesta per ejacular, expulsa el seu semen fos del cos de la dona.
El problema d'aquest “mètode de prevenció” és que principalment és ineficaç: el penis quan es erecta expèn un líquid denominat “pre-semen”, el qual té com a funció lubricar el tracte de l'òrgan i és gairebé indetectable ja que no té color ni és abundant, encara que posseeix major quantitat d'espermatozoides que el semen post ejaculació.A més de que aquest “mètode” no protegeix a la parella de concebre un embaràs no desitjat, és també un transmissor de malalties sexuals.

El mateix succeeix amb utilitzar un preservatiu dues vegades: no protegeixen a cap de la parella de les malalties i pot permetre engendrar un fill. En aquests casos, i malgrat estar realitzant l'acte amb protecció, aquest ja no és segur ja que probablement existeixin restes de semen pel condó. Per aquest motiu és que el preservatiu és descartable.
Seguint amb els mites dels condons, circula que utilitzar dos junts duplica la prevenció sexual. No obstant això, és totalment un mite fals ja que el més probable és que la fricció que es produeix entre els làtex (material del que aquesta construït el preservatiu) podria provocar una ruptura del mateix.
A més d'aquestes llegendes, existeixen altres més que parlen sobre mètodes no convencionals de protecció sexual. No obstant això, és recomanable sempre realitzar una consulta amb un metge especialista per evacuar dubtes possibles, ja que majorment les llegendes sexuals són falses i és preferible confiar en l'ús segur del preservatiu i/o pastilles anticonceptives (encara que aquestes no protegeixen a la parella de possibles malalties).
El major problema d'aquests rumors i llegendes urbanes és que, de vegades, són difícils d'eliminar del bagatge cultural de la societat o almenys identificar-los com a mentides.

Comentaris