CÀNNABIS I CONDUCCIÓ

És conegut, que el cànnabis és una de les drogues més consumides pels joves del nostre país. Els estudis, col•loquen a Espanya com un dels països europeus on més consum hi ha d´aquesta substància entre els joves. Es parla d´un 46.9% que havien consumit en el darrer any y 1/3 en el darrer mes.
Des de fa anys que hi ha controls d´alcoholèmia a les carreteres per tal de evitar possibles accidents de tràfic. Però i de drogues? També.

El cànnabis és la substància més detectada, el 7.69% dels conductors presenten positivitat al THC. La gran majoria eren homes, amb una edat entre 18 i 24 anys, sense diferències clares entre controls urbans i de carretera. Un perfil molt ajustat als hàbits de consum de cànnabis a casa nostre, donat que molts joves encara no condueixen a aquestes edats.
Estudis recents relacionen el consum de cànnabis amb l´augment del risc d´un accident automobilístic, i conclouen dient que quasi é duplica el risc de que un accident tingui resultats de lesions greus o mortals.
A la nostra societat, la crisis econòmica, el futur incert de molts joves, els resultats educatius, la promoció de terminat tipus d´oci, l´accés fàcil a determinades drogues determinen moltes vegades per que molts joves consumeixen. A més, si afegim què, el cànnabis és la més popular i què sigui la més “banal”, fa què surtin els números que surten en el consum d´aquesta substància.

Comentaris