I TÚ, QUINA AIGUA EN PRENS?

L'aigua és una substància líquida formada per dos àtoms d'hidrogen i un d'oxigen (H2O). És essencial per a la vida, cobreix aproximadament el 71% de la superfície terrestre i el cos humà està compost, en un 70%, per aigua (varia amb l'edat i hidratació). El seu consum és imprescindible per a l'ésser humà i podem morir als pocs dies si no ens hidratem.
La literatura mèdica comuna estableix un consum mínim diari d'1,5 litres d'aigua al dia en el cas d'un home adult, encara que aquestes necessitats varien molt segons l'edat de la persona, el sexe, la realització d'activitat física (sudoració), la nutrició (aliments com la fruita també contenen una gran quantitat d'aigua), o altres factors. En qualsevol cas, la hidratació és imprescindible per a la vida humana.
En la majoria de les cases dels països desenvolupats tenim la sort de tenir aigua potable per al nostre consum diari. Molts de nosaltres, interessats en la cura de la nostra salut, ens decidim per l'aigua embotellada o filtrada, encara que segons un estudi americà el 22% de l'aigua embotellada conté substàncies químiques artificials i marques importants com Coca-cola ha reconegut que va vendre, en el Regne Unit, aigua de l'aixeta com si fos aigua embotellada. Malgrat tot això, per sabor i “feeling” algunes aigües embotellades de la nostra terra (rica en manantials protegits) ens proporcionen major confiança que l'aigua de Barcelona, encara que reconec que algunes zones rurals tenen aigua de gran qualitat.
Comprar aigua en un supermercat pot arribar a ser terriblement complicat: diferents preus, baixes en sodi, de mineralització feble, riques en minerals, amb gas afegit, sense gas, amb gas no afegit… i ara, fins a amb sabor a poma o a préssec. Fins i tot l'envàs pot ser motiu de compra per facilitar el seu transport o ser més ecològics.
Tria Aigua Mineral Natural ja que està lliure de bacteris, i tenen prohibit l'afegit de substàncies artificials. A més pots triar-la dels manantials coneguts. També trobaràs Aigua de manantial, potable d'origen subterrani; aigües preparades les quals són sotmeses a tractaments físics i químics autoritzats.

Comentaris