CONSELLS SOBRE ELS PRESERVATIUS

Actualment la major part de la població és sexualment activa, i sovint, aquestes persones tenen diferents parelles al llarg de la seva vida. Practicar sexe t'allibera de l'estrès i de la tensió del cos, però cal tenir en compte que no és or tot el que rellueix.
Mantenir relacions sexuals comporta certs riscos, sobretot si no es prenen mesures de protecció. Quan una persona manté contactes sexuals completament desprotegida, s'està sotmetent a un alt risc de contreure una de les múltiples malalties de transmissió sexual conegudes.
Algunes d'aquestes MTS poden ser tractades, no obstant això moltes altres no tenen cura i pot perjudicar seriosament la teva salut i fins i tot arribar a matar-te. Si un home utilitza un preservatiu durant l'acte sexual, s´esta protegint tant a si mateix com a la seva parella d'una possible transmissió d'alguna d'aquestes malalties, a més d'evites possibles embarassos no desitjats.
Existeixen una sèrie de consells que has de recordar sempre que utilitzis el preservatiu com a mitjà de protecció.
• Guardar-los en un lloc fresc i allunyat d'algun focus de llum directa.
• Assegura't de comprovar la data de caducitat abans d'usar-ho.
• Quan ho obris no ho facis amb un instruments tallant ni amb les dents, i vés amb compte de no danyar-ho amb les teves ungles.
• Si el condó es trenca o tens algun dubte que no està en perfecte condició, llença´l i utilitza un altre.
• Després de l'acte sexual retira el preservatiu mentre el penis estigui encara en erecció.
• Mai utilitzis un preservatiu més d'una vegada.
Si enmig del coit el preservatiu es trenca, llença´l i fes servir un altre. Si això et pasa, normalment t'adonaràs.
Normalment els preservatius estan fabricats amb làtex, però si ets al·lèrgic a aquest material no et preocupis, ja que és possible trobar-los de molts altres com a silicona o poliuretà que són tan efectius com els normals. També és possible trobar-los d'una quantitat immensa de formes i sabors, des de maduixa o xocolata fins a fruites tropicals.


 

Comentaris