ELS ADOLESCENTS QUE DORMEN POC, TENEN MÉS CONDUCTES DE RISC


Els dos terços d'adolescents nord-americans que dormen menys de vuit hores per dia durant la setmana escolar són més propensos a fumar, beure alcohol i participar en baralles, segons un nou estudi dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC).
En un sondeig amb més de 12.000 joves, el 68,9 per cent informen que dorm menys de vuit hores en una nit mitjana de la setmana escolar.
En 10 de 11 categories, aquests estudiants eren més propensos a participar de conductes de risc que aquells que dormien més de vuit hores durant els dies de classe, va revelar l'estudi.
Entre aquestes conductes perilloses es troben: el consum de tabac, de marihuana i d'alcohol. Per exemple, el 50,3 per cent dels estudiants que dormien menys de vuit hores va dir haver pres alcohol en els 30 dies previs, comparat amb el 36,7 per cent d'aquells que dormien més de vuit hores al dia.
Els estudiants que descansaven menys hores també eren més proclius a fer exercici, més actius en termes sexuals i més propensos a participar de baralles i tenir pensaments suïcides. A més, solien utilitzar l'ordinador més de tres hores per dia.
Els adolescents que no dormen prou no miraven més televisió que els seus parells, va indicar l'estudi.
La investigació, publicada a internet a la revista Preventive Medicine, és considerat el primer sondeig ampli i nacional en el seu tipus, van indicar els CDC.

Comentaris