QUÈ FAN ELS ADOLESCENTS EN INTERNET?


Els nens i adolescents passen molt temps davant d'un ordinador connectats a xarxes socials i portals d'entreteniment. Una pràctica que comporta un cert risc de seguretat si no es prenen les mesures oportunes.

GFI Software ha publicat un estudi sobre el comportament online dels adolescents i dels seus pares en EE.UU, que pot servir de referència com a model per a altres països occidentals, doncs els usos a la Xarxa són molt similars en tots els països d'Occident.
L'objectiu és identificar quins són els comportaments online de tots dos col·lectius, en relació amb els continguts i les comunicacions a la Xarxa, analitzant així mateix els seus patrons d'exposició al malware.

Conclusions de l'estudi:

El 15% de les adolescents enquestades han estat assetjades online o via missatges de text.
El 31% dels joves admet haver comunicat una mica de manera online, que no hauria comunicat cara a cara.
El 65% dels pares afirma que algun virus ha infectat almenys un dels ordinadors de la seva casa i el 62% de reconeixen que això els ha ocasionat problemes moderats o seriosos.
El 90% dels pares enquestats que utilitzen portàtils a casa, afirmen que també els han utilitzat per a tasques no relacionades amb el seu treball i el 37% d'aquests pares, també reconeixen que deixen als seus fills adolescents utilitzar en ocasions aquests equips.
El 31% dels adolescents homes admet haver visitat alguna pàgina Web per a adults, i el 53% d'ells reconeix haver mentit sobre la seva edat per aconseguir l'accés.
El 34% dels joves assegura haver creat comptes online que els seus pares desconeixen.
Només el 28% dels pares que tenen un software antivirus, ho actualitzen diàriament, mentre que el 24% no estan segurs de si ho estan actualitzant o no.
Gairebé la tercera part dels adolescents (un 29%) han estat contactats per algun estrany de manera online, dels quals el 23% ha respost d'alguna manera.
Només el 36% dels pares usen algun software de monitoratge o filtrat Web per estar al tant de les activitats online dels seus fills i bloquejar els continguts inadequats.

Comentaris