MITES I REALITATS SOBRE L´ACNE

Creus que ja saps tot el que és possible saber sobre l'acne? Et sorprendria saber que algunes de les coses que has escoltat sobre l'acne en realitat no són certes. A continuació desmontarem cinc mites sobre l´acne.

Mite #1: Bronzejar-se millora la pell.
Realitat: A pesar que un bronzejat pot emmascarar temporalment l'acne, el sol pot ocasionar sequedat i irritació en la pell, ocasionant brots successius d'acne en el futur. De fet, no hi ha relació entre l'exposició al sol i la prevenció de l'acne, i els rajos solars poden causar envelliment prematur i càncer de pell. Protegeix la teva pell amb un factor de protecció solar (*SPF) d'un mínim de 15.
Mite #2: Com més et rentis la cara, menys acne tindràs.
Realitat: Encara que rentar-te la cara ajuda a remoure les impureses com la pols i l'oli dels teus porus, rentar-te la cara en l'excés pot resultar en sequedat i irritació, provocant a la llarga més brots d'acne.Com a regla general, renta't la cara dues vegades al dia amb aigua i un sabó suau exercint un moviment circular, i asseca-la lleugerament una vegada que acabis.
Mite #3: Extreure un granet d'acne farà que desaparegui.
Realitat: Extreure l'acne pot donar l'aparença que ha desaparegut temporalment, no obstant això, extreure-ho pot fer que romangui per més temps. Quan estrenys i extreus els granits d'acne, pots estar pressionant encara més profundament als bacteris dins de la pell, ocasionant inflor i irritació, i en ocasions causant la formació de cicatrius vermelles o marrons. Algunes vegades aquestes marques poden trigar mesos a desaparèixer, i les cicatrius veritables (quan realment has pressionat profundament sobre la pell) són permanents.
Mite #4: Si vols una pell sense problemes, no facis servir maquillatge.
Realitat: Mentre escullis cosmètics que no ocasionin acne o que no bloquegin els porus de la teva pell, no hauràs de sofrir d'acne. De fet, algunes bases de maquillatge ara contenen àcid salicílic o peròxid de benzoil el qual ajuda a prevenir l'acne.
Mite #5: Si continues patint d'acne, t'ajudarà utilitzar més medicaments contra l'acne fins que desaparegui.
Realitat: A causa que els medicaments per tractar l'acne contenen agents que poden ressecar la pell com el peròxid de benzoil i l'àcid salicílic, l'ús excessiu d'aquest tipus de medicaments pot causar massa sequedat, implicant més irritació i proliferació d'acne.
 Si els medicaments per a l'acne a la venda sense recepta mèdica no milloren la condició del teu acne, és una bona idea que consultis amb el teu metge o dermatòleg. Si estàs consumint un medicament amb recepta mèdica per al tractament del teu acne, assegura't que segueixes al peu de la lletra les instruccions del teu metge; alguns medicaments poden prendre fins a vuit setmanes per fer efecte.

Comentaris