PER QUÈ NO M´ARRIBA LA REGLA SI NO ESTIC EMBARASSADA?


Els metges denominen d´amenorrea primària quan les noies adolescents no han tingut la regla al complir 16 anys o tres anys després de presentar els primers senyals que estan en la pubertat.


La causa de l'absència de la regla en noies majors, generalment, és provocada per un desequilibri en la producció d'hormones o problema de desenvolupament orgànic. Les hormones també solen ser la causa de la amenorrea secundària, que és quan una noia que havia menstruat amb normalitat deixa de menstruar de cop durant més de 6 mesos.
El primer és preocupar-te si estàs embarassada, l'embaràs és la primera causa possible a descartar quan una noia adolescent no li arriba la regla durant molts mesos. No obstant això hi ha moltes altres causes que poden provocar que no tinguis la regla durant mesos, i sofreixis les denominades amenorreas primària i secundària.

Possibles causes:


- Pots tenir nivells insuficients d'hormona alliberadora de la gonadotropina, que regula la ovulació i el cicle menstrual. La gonadotropina o gonadotrofina és una hormona secretada per la glàndula pituitaria. En la dona, estimula el creixement del fol·licle ováric que conté l'òvul.
- Pots estar vivint situacions de molt estrès.
- Per perdre o guanyar pes de manera molt significativa.
- Per estar patint d'anorèxia. La falta de la regla és un senyal inicial que una noia adolescent està perdent massa pes i pot ser anoréxica.

Comentaris