EMBARAÇ

Mai hem parlat d´un procès tan natural com és l´embaraç, a continuació et donarem un consells per quan vulguis tindre un fill. No ho passis per alt.
La unió de l'òvul de la dona i de l'espermatozoide de l'home donarà lloc a un nou ésser viu. Aquest procés es diu fecundació i en condicions naturals té lloc en la trompa de Fal·lopi de l'aparell genital femení. Una vegada fecundat, les dues cèl·lules es comencen a dividir formant un embrió que s'implantarà en l'endometri de la dona. A partir dels tres mesos l'embrió ja té forma humana i s´anomenarà fetus; començarà a madurar perquè al cap de 9 mesos per part o per cesària neixi un nou ésser humà.
Quan una parella es planteja tenir un fill és important que aquesta decisió sigui lliure, conscient, en el moment que ells decideixin i sobretot en el millor estat de salut. Abans de tenir un nen, és recomenable la visita al ginecòleg per tal de coneixer si has patit alguna malaltia important i coneixer els teus hàbits diaris, per això has de tindre en compte una sèrie d'aspectes:
•Sabem que l'alcohol, el tabac i altres drogues dificulten tant la possibilitat d'embaràs com el creixement del nen si ja s'està embarassada.
•La falta d'àcid fólic (vitamina del grup B) aquesta relacionada amb l'aparició de malformacions del sistema nerviós del nen i amb avortaments. Aquesta substància es troba en verdures com els espinacs, mongetes verdes, fruites, llegums però l'aportació que es necessita en l'embaràs és major pel que és recomanable començar a prendre-ho abans d'estar embarassada.
•La falta de ferro, de calci i de proteïnes també va a contribuir al creixement inadequat del nen.
•Certs medicaments poden ser perillosos per al fetus de manera que abans de prendre'ls s'ha de consultar a l'especialista.
•També cal descartar infeccions genitals o de transmissió sexual que es puguin transmetre al nen.



Comentaris