POT LA GELOSIA ACABAR AMB LA TEVA RELACIÓ?

El gelós patològic creu que l'altre li pertany. I, malgrat qui li pesi, això no és del tot cert. En una relació estableixes uns límits, una espècie d'acord de fidelitat mútua. I es suposa que ho fas perquè et compensa estar amb una persona a la qual vols i amb la qual penses que pots tenir un futur en comú. Es tracta d'una decisió pròpia, però no d'un lliurament incondicional. La gelosia són un dels motius que més disputes conjugals provoquen, sense contar amb les ruptures. Si ets un gelós de aúpa o sofreixes la gelosia de la teva parella, potser això t´interesa.
En ocasions la gelosia no són més que el producte d'una forta inseguretat personal. La possessió és altra de les causes més comunes entre els individus gelosos. Aquells que no poden suportar la idea que la seva parella es relacioni amb altres persones, sinó que la guarden en una espècie de bombolla, demostren una actitut extremadament infantil. Les persones no són joguines que no vols prestar a ningú. Les persones són lliures i necesiten un marge per a poder desenvolupar-se amb autonomia. Pot també que hagin tingut dolentes experiències prèvies (infidelitat, terceres persones, etc.) en relacions anteriors i que el trauma que això va generar segueixi present i influeixi en la conducta. En aquest cas, el gelós canalitza la seva frustració pretèrita a través de la parella present.
D'altra banda, les relacions tormentoses poden generar una situació de gelosia on un de la parella provoca i l'altre respon. Es tracta aquí d'un joc que de vegades pren connotacions destructives i que pot acabar molt mal.

Comentaris