NO PUC DORMIR!!

L'insomni és un desordre de la son que impedeix dormir durant períodes perllongats de temps, i fins i tot pot impedir a una persona dormir-se per complet. L'insomni pot ser causat per moltes raons, tals com la dieta, la tensió, les drogues o alcohol i fins i tot per certes emocions, tals com la por o l'amor.
De vegades, una persona sofreix d'insomni senzillament perquè té una ment hiperactiva i d'altres vegades potser que no pugui dormir a causa de altres raons físiques, tals com un dolor . Sigui la raó que sigui, per a guarir aquest desordre del somni és important entendre exactament què és el que ho està causant.
El primer que has de fer si et trobes tombat en el llit, incapaç d'agafar el son, és determinar que has fet al llarg del dia que pugui estar causant el teu insomni. Per exemple, si beus cafè fins a les nou de la nit, no fa falta mirar més lluny per a saber què està causant el teu problema. Per descomptat, si tens molt aprop un examen important i estàs sota una gran tensió, o fins i tot si realment tens por d'alguna cosa, totes aquestes situacions també poden causar l'insomni.

Alguns consells poden ser:
-Evitar el consum de cafeïna a partir de les 15h.
-Pendre alguna infusió relaxant abans d'anar a dormir.
-Planifica´t els temps d'estudi davant els exàmens importants.
-Si és per que estàs enamorat/da, paciència!!!!

Comentaris