DIETA REFRESCANT A L´ESTIU

El canvi de temperatures que suposa l'arribada de l'estiu exigeix modificar lleugerament la nostra dieta per adaptar-la a noves necessitats nutritives. Una alimentació sana i equilibrada és fàcilment compatible amb el sol i la calor si seguim una sèrie de pautes bàsiques.
Un dels efectes immediats de la calor és la deshidratació de l'organisme.El sol intens obliga a tenir un organisme ben hidratat que sigui capaç de suportar les altes temperatures. Per a això no solament hem de tenir una dieta rica en productes frescos, sinó que hem d'ingerir líquids constantment.
Dos litres d'aigua és una quantitat ideal per poder suportar els estralls de la calor.
Les fruites típiques de l'estiu solen ser les millors per refrescar-se per exemple, la síndria i el meló.
Les amanides constitueixen també un aliat fonamental en aquestes dates. És la millor manera d'alimentar-se i refrescar-se durant una intensa jornada estival. Si a aquesta li afegim proteïnes en forma de pollastre, formatge, ou o tonyina, tindrem un equilibri complet.
El peix blau pot ser el complement perfecte per a un dinar suculent. La seva proteïna d'alta qualitat es combina amb àcids grassos essencials per a l'organisme que ajuden a regular el nivell de colesterol.
Recorda que algun gelat de manera ocasional tambè pot ajudar-te a passar millor el caluós estiu.
Bon estiu i bones vacances!!!

Comentaris

Enhorabona per la iniciativa de crear aquest bloc dedicat a la promoció de la salut en joves! L'acabo de trobar en el llistat de Premis 20 Blogs del 20 minuts. Recomanaré el vostre bloc en el llistat de blocs imprescindibles en el meu. Te'l faig arribar http://espaipsicoterapiadbg.blogspot.com.
Consulta jove ha dit…
Hola Daniel,

Primer de tot donar-te les gràcies per afegirnos al teu espai de "blocs imprescindibles". Comentar-te que el nostre bloc, a l´octubre farà 1 anys de funcionament i com has vist va enfocat 100x100 a la promoció de la Salut en els joves. Darrera d´aquest projecte hi han un grup de professionals d´Atenció primària molt sensibilitzat en el grup d´adolescents.
Estem a la vostre disposició.

Bustia jove