LES NOVES TECNOLOGIES CREEN ADDICCIÓ?

Facebook, Tuenti, Messenger, Fotolog... Tots els adolescents coneixen aquestes paraules que a alguns adults els sonen d'allò més estranyes. Mentre els joves estem "enganxats" a les noves tecnologies, perquè alguns adults triguen hores en escriure un SMS amb el mòbil?.
La proliferació de les noves tecnologies ha canviat la nostra manera de relacionar-nos. Cada vegada més expliquem intimitats pel Facebook, teixim noves amistats virtuals i concertem cites amb missatges de mòbil. Avui la televisió ha estat substituïda per l’ordinador i les tecnologies són tan presents a la nostra vida que alguns, fins i tot, s’hi ha quedat atrapats fins a extrems malaltissos.
Ja fa temps que els experts alerten de les patologies que neixen d’aquesta fal·lera per les noves tecnologies. Són trastorns que, malgrat que no provoquen greus problemes físics, aïllen les persones i les fan descuidar els estudis i la higiene. Poden provocar canvis d’humor i una deixadesa de responsabilitats que derivi en sobrepès, fatiga, ansietat i fins i tot en greus trastorns de conducta. Trastorns psicosomàtics que afecten els addictes al mòbil, a la consola o a la xarxa, els mitjans de relació estrella.
El 10% dels adolescents catalans afirmen que ho passen 'molt malament' si no tenen a mà un mòbil. El mòbil, el Messenger i les xarxes socials causen cada dia més dependència, que es converteix en alguns casos, en malaltia.

Comentaris